Astore Ponytraining
Ponytraining?

Pony's zijn natuurlijk gewoon paarden. Ze hebben dezelfde instincten, gedragingen en leerprincipes als hun grotere soortgenoten. Maar toch hebben ze ook iets eigens. Ze staan dichter bij de natuur, ze zijn minder doorgefokt op rijtypische eigenschappen en worden vaak ook natuurlijker opgefokt en gehouden. Daardoor zijn ze toch een beetje anders dan een warmbloedpaard. Eigenwijzer, zelfstandiger, minder meegaand soms.

De meeste trainers houden zich vooral bezig met paarden, en trainen ook weleens een pony. Bij ons is het net andersom. Voor mij is een pony vanzelfsprekender, ik begrijp waarom sommige volwassenen de voorkeur geven aan een klein paard in plaats van een exemplaar van 1.70. Natuurlijk kan ik je ook helpen als je een 'grote' hebt. Maar juist als je met een pony tegen problemen aanloopt, waar (dressuur)instructeurs, paard-trainers of anderen niet uitkomen, ben je bij ons aan het goede adres. En ook belangrijk: bij ons hoef je nooit bang te zijn dat je pony (of paard) niet voor 'vol' wordt aangezien.