Astore Ponytraining
Maatwerk

Werken met paarden betekent voor mij, dat ik elke pony en elk paard als een individu behandel. Tijdens de eerste ontmoeting krijg ik een indruk te krijgen van het karakter en de mogelijkheden van het dier. Ik maak een eerste inschatting van de mogelijke oorzaak van het ongewenste gedrag. Is hij bang, ongeconcentreerd, heeft hij pijn of begrijpt hij niet wat er van hem gevraagd wordt? Heeft hij gewoon lak aan mensen gekregen? In hoeverre is hij bereid om samen te gaan werken? Welke emoties spelen er mee? 

Natuurlijk is deze manier van trainen maatwerk. Een angstig paard heeft andere hulp nodig dan een dier met pijn of een 'lomperik' die geen grenzen heeft gekregen. Wat overeenkomt is dat ik elke pony en elke eigenaar met respect behandel. iedereen, mens en paard, doet op z'n eigen manier z'n best. Misschien is dat soms onhandig of slaat één van beiden net de plank mis, maar daar is altijd wel wat aan te doen.