Astore Ponytraining
Hoe werkt het?

Het eerste wat we gaan doen, is echt contact maken met de pony. Dat wil zeggen dat de pony zijn aandacht bij de begeleider heeft, en echt aanwezig is. Het is niet makkelijk in woorden te vangen, maar je ziet de blik van een paard veranderen, er komt rust in het hoofd, hij gaat zich openen om samen te werken, is nieuwsgierig en ontwikkelt vertrouwen. 
We bereiken deze gemoedstoestand door schijnbaar eenvoudig grondwerk. Over het algemeen is dit aan de hand, al is het voor sommige type pony's (vooral de 'doeners') fijn om ook wat loswerk te doen in een longeercirkel. 

Tijdens dit werk zal ook duidelijk worden waar voor dit paard de moeilijkheid zit. Het kan voorkomen dat een paard signalen van pijn geeft. Natuurlijk moet dat eerst opgelost worden. Ook andere 'randvoorwaarden' moeten in orde zijn, wil je samen een voor jullie bevredigende relatie opbouwen of prestaties gaan leveren. Huisvesting en de aard van het werk spelen daarbij een belangrijke rol. Ook hier besteden we natuurlijk aandacht aan.