Astore Ponytraining
Gipsy Girl of Hazelfield


Gipsy is onze vaste gast. Ze is van een goede vriendin en staat nu al een aantal jaar bij ons. Deze prachtige merrie is de liefste kinderpony die je je voor kunt stellen. Vooral op buitenritten is ze favoriet bij beginnende en angstige ruiters. Ze doet geen stap verkeerd en zal er nooit vandoor gaan. Maar onderschat haar niet. Als we een langere rit gaan maken, komt ze helemaal tot leven en wil dan graag hard. Erg hard. 

Gipsy is geboren in België, een veelbelovende dochter van de bekende stammerrie Sceilig Fia. Als driejarige werd ze merriekampioen op de keuring en kwam na enige omzwervingen als vijfjarige drachtig van haar tweede veulen op de Leliaard stoeterij. Nadat haar veulen was afgespeend, kwam ze in de winter bij mij om ingereden te worden. Een makkelijkere pony heb ik nooit meer gehad; ze vond alles goed en was nergens bang voor. Zo weinig zelfs, dat ik vermoedde dat ze iets mankeerde of ooit al ingereden was. Ze kon na twee maanden terug naar huis. Helaas zat een sportcarriëre er niet in; ze had er gewoon geen zin in om in de bak te lopen en werd dat voorjaar opnieuw gedekt. Als moeder deed ze het uitstekend, maar ze leek zo mat en depressief te worden, dat Inez overwoog om haar bij iemand anders onder te brengen waar ze meer aandacht kon krijgen. Toen ik dat hoorde bood ik onmiddelijk aan dat ze wel bij mij mocht komen: zo'n schat, daar wist ik misschien wel iemand voor. Voor degene die ik op het oog had, bleek een eigen pony toch te veel van het goede. Maar op stal was ze al gauw de lieveling van veel kinderen en volwassenen en zo bleef ze toch bij ons. In 2013 ging ze mee op trektocht en deed dit zo goed, dat ik haar niet meer kwijt wilde.  Ik heb haar toen officieel overgenomen.

Inmiddels heeft ze zich ontpopt tot een prima begeleider van jonge en onervaren pony's. Haar rustige uitstraling en haar begrip van de situatie maken haar tot de ideale pony voor de eerste stappen in de grote buitenwereld. Daarnaast is het ook een superlieve schat die een stapritje met een klein kind prima vindt, maar ook graag de uitdaging van een flinke strandrit aangaat. Alleen dat bakwerk... dat doe je zelf maar, vindt ze. 

UPDATE: Momenteel (2016) wordt Gipsy verzorgd en getraind door Annabel. Ze doen samen aan Academische Rijkunst, waardoor Gip de bak een stuk leuker is gaan vinden. Met Annabels dochter Yentl springt ze graag en ook daar heeft ze veel plezier in.